Cold Continent Post Station in Antarctica

72
0
antartica

The South Post station was worked in stages Antarctica, so the essential social event of occupants could move to January 2003. It was definitively started in January 2008. Full summer exercises began in October 2011. The 6039-sq-meter, raised station expands 128m. Standing up to the general breezes with an aeronautical structure that empowers scour to snow from underneath it. The perplexing suits 150 people in summer and 50 in winter in Antarctica.

Two confined, blue-diminish, horseshoe-shaped modules are related by versatile walkways. Furthermore, can be raised on stilts to dodge ruinous snow advancement. The foremost passageway, a portion of the time called ‘Objective Alpha,’ faces the skiway. Another staircase entrance on the back of the station is ‘Objective Zulu.’

penguin

One module houses living quarters, a parlor zone, a bar, a mending office, an attire, a store, a mail station and a nursery (adding to the bleeding edge, the space-station feeling of the new office. The nursery is formally known as the ‘sustenance advancement chamber’). In the other module are working environments, labs, PCs, communicate interchanges, an emergency control plant. Get-together rooms, music practice rooms, and a rec focus. Open to examining rooms and libraries are dispersed all through the two unitsin Antarctica.

The Station

The station has triple-sheet windows, 200kg tempered steel outside ‘cooler’ gateways and a pressurized inside to keep out drafts. Toward one side, a four-story aluminum tower, unmistakably known as ‘the Ale Can,’ contains a stairwell, a heap lift and utilities. Photovoltaic sheets abuse the mid year’s 24 hours of sunshine. One breeze turbine was incorporated the 2009– 10 season, yet the light breezes of the Polar Dimension suggest that the station would require significantly greater windmill farm to encourage its needs.

Previously

Before this station existed, from 1975 to 2008, home at the Post was alluded to normally as ‘the Vault,’ or, affectionately, ‘Curve, Sweet Vault.’ Worked from 1971 to 1975, the past base was a silver-diminish aluminum geodesic curve, 50m in broadness at its base and 15m high. It anchored three structures, each two stories high, which gave lodging, devouring, examine focus, and recreational workplaces.

In spite of the way that the Curve protected these structures and their occupants from the breeze, it did nothing about the cool – it was unheated.. After some time, as the base injury up submerged in snow and ice, parts of the complex wound up perilous. Rare power brownouts and fuel discharges undermined station security, and the coasting snow began to pummel the Vault. Because of all of these issues, the US government developed the current above-snow office.

The old Curve

The old Curve complex was crushed more than a long time, with the last pieces ousted in 2010 and sent to Port Hueneme, California, where the best part sits in the new Seabee Show lobby.

Work on the Post’s present US$174-million station began in 1997 and required 80 advancement masters (25% of them women) to work nine-hour days. Six days seven days. In the 24-hour summer light, three gatherings worked moves constant. Masters depicted how – among the unusual advancement hazards here. Metal replicated revealed hands like a hot stove. The station’s run of the mill winter people, then, nearly increased with the extra staff provided for improvement. A few flights from McMurdo got the critical building materials, which along these lines had been masterminded, anchored and dispatched over various years to McMurdo.

antartica

11 DAYS • USHUAIA TO USHUAIA

$6299